top of page

 

UAV SIGINT ANTENNA’S

ויקטור סעדה, בהנחיית פרופ' עלי לוין

מטרת הפרויקט לתכנן ולבנות מערכי אנטנות רחבי סרט לגילוי קורנים ומדידת הכיוון אליהם.

האנטנות צריכות להיות מותקנות בתוך כנפיים של כלי טיס זעירים ולכן הן צריכות להיות קטנות בשטחן, בעלות עובי דק ועם זאת פועלות בתחום תדרים רחב. הפרויקט נגזר מתוך עניין הקיים בתעשייה הביטחונית ונעשה תוך שיתוף פעולה עם חברה העוסקת בתחום המל"טים, מולה נעשה סקר של הצורכים הקיימים בשוק האנטנות המוטסות.

 

 

 

 

פיתוח אנטנת סייבר רחבת סרט לגילוי קורנים מ-200 מגהרץ עד 20 גיגהרץ

איליה שמלקין, בהנחיית פרופ' עלי לוין

כחלק ממעגל הגנה הראשון נדרש לזהות ולאתר מקורות שידור לא מורשים או מקורות זדוניים העלולים להזליג מידע רגיש לגורמים לא מורשים. לכן בתעשיית הסייבר הולכת וגוברת דרישה למערכות, סנסורים זהירים עם יכולות זיהוי ואיתור של השידורים לא מורשים בתחומי תדר רחבים מאוד. כיום קיימת דרישה ספציפית לאנטנה רחבת סרט במיוחד. תחום התדרים מתחיל מ200 מגהרץ ועד 20 גיגהרץ, כך שגודלה של האנטנה הממוזערת לא יעלה על 20X20X20 ס''מ והגבר האנטנה לא פחוט מ -20db. מימוש האנטנה בשיתוף תעשייה ביטחונית.

 

 

 

 

 

 

 

משדר/מקלט CE-OFDM

דניאל שחר כהן, בהנחיית אירנה ליבסטר

יחס הספק שיא לממוצע (PAPR) של האות המשודר הוא אחד החסרונות העיקריים של שידור רב נושאי (multicarrier transmission) כגון PAPR. OFDM גבוה גורר דרישה למגברי הספק מאוד ליניאריים ובעלי תחום עבודה רחב. אחת השיטות לפתרון הבעיה הינו אפנון CE-OFDM. המערכת מומשה בקוד Python ומופעלת על גבי כרטיס RaspberryPi 2  .

 

 

 

 

 

 

 

ממשק אוניברסלי לצב"ד בתחום RF

ניק קבסוב, בהנחיית אירנה ליבסטר

מטרת הפרויקט לפתח ממשק חכם באמצעות תוכנה C# במחשב אישי שיאפשר התחברות לצב"דים סטנדרטיים של מעבדת RF ויסייע למשתמש לקבל נתונים בצורה קלה, נוחה ומהירה בהתאם לפרמטרים מתחום RF שיבחר לבחון.

bottom of page