top of page
אלגוריתמים לאיתור מקום חניה פנוי

טרנוב דמיטרי, בהנחיית ד"ר רון שמואלי

מטרת הפרויקט לבנות מערכת מבוססת מצלמות ועיבוד תמונה, אשר תודיע למשתמשים על מיקום של החניות הפנויות בחניון. לצורך כך נעשה שילוב בין האלגוריתמים הבסיסיים, כמו השוואת היסטוגרמות, לבין האלגוריתמים המורכבים יותר: זיהוי כלי רכב על ידי חילוץ וסיווג מאפיינים במרחבי צבע שונים. מידע על מיקום החניות תישלח לאתר האינטרנט.



 

 

הצגת תמונות רמות אפור (תת אדום) בצבעי אור יום – תיאור

אופיר חוברי, בהנחיית ד"ר רון שמואלי

מערכות הצילום הנפוצות ביותר כיום לשימוש בשעות הלילה או בתנאי תאורה קשים משתמשות בחיישנים הרגישים לקרינת אור תת-אדום (IR) שימוש זה מביא לייצוג הסצנה המתבקשת על ידי רמות אפור. צביעה ומיפוי הצבע בצורה נכונה יכול להביא לשיפור גדול ביכולת ההבחנה ובזמן התגובה של המתבונן במשימות הכוללות סיווג ופילוח של סצנה. מטרת הפרויקט הינה ביצוע מיטבי של תהליך צביעה אוטומטי של תמונת רמות אפור שמקורה ממצלמת תת-אדום בצבעי אור יום טבעיים בעלי משמעות.







המרת שפת סימנים לכתב מודפס

יוני פיק, בהנחיית ד"ר רון שמואלי

מטרת הפרויקט הינה ליצור אפשרות שבה שפת הסימנים הישראלית תהפוך לנגישה עבור ציבור השומעים, בכדי לשפר את היכולת של האדם החירש לתקשר עם הסביבה בה הוא חיי. בפרויקט נעשה שימוש במצלמת WEB, בעזרת צילום היד של החירש נזהה, תפוענח תנועה ותומר באמצעות תוכנת MATLAB, לטקסט כתוב על גבי המסך.







זוג רובוטים רוקדים

איליה לייבלמן ואבי דוידוב, בהנחיית גבי שפט

הפרויקט עוסק בעיבוד אות שמע ומיקרו בקרים. מערכת חיצונית דוגמת מוסיקה שמתנגנת ויודעת לזהות את סגנון המוסיקה מתוך שלושה ז'אנרים שנקבעו מראש. עם זיהוי הסגנון, המערכת שולחת לזוג הרובוטים את הז'אנר המזוהה בתשדורת אל-חוטית. הרובוטים ירקדו ריקוד התואם לז'אנר המזוהה. התנועות של שני הרובוטים מתוכנתים בבקרים בהתאמה.





 

 

זיהוי תנועות באמצעות קינקט לטובת מערכת מידע למתעניין בלימודים במכללת אפקה

לילך קורן, בהנחיית פרופ' ורד אהרונסון ופרופ' עמי מויאל

פרויקט זה הינו חלק אחד מתוך ארבעה פרויקטים שמטרתם מימוש מערכת מידע אוטומטית המספקת מענה לשאלות מועמד ללימודים במכללת אפקה. חלק זה מזהה את מחוות השואל, ע"י זיהוי תנועה תלת ממדי של גוף מלא, זיהוי פנים וזיהוי קול ומתאים לו מענה. הטכנולוגיה מבוססת על בקר הקינקט.





 

 

מערכת מידע, מבוססת ממשק קולי, המספקת מענה לשאלות מתעניין בלימודים באפקה

עידו וורצל, בהנחיית פרופ' ורד אהרונסון ופרופ' עמי מויאל

בפרויקט מחקרי זה פותחה תכנה למענה קולי על שאלות של מתעניין בלימודים במכללת אפקה בשפה האנגלית. נבדקו ומומשו אלגוריתמים מתחומי זיהוי דיבור, בפרט, איתור מילות מפתח, וניתוח אוטומטי של טקסט לזיהוי השאלה וחיפוש תשובות מתאימות לה במאגר תשובות, ונבחר אלגוריתם מיטבי. התשובה מוחזרת למשתמש בדיבור, בשימוש בטכנולוגית TTS.





מערכת מידע מבוססת ממשק קולי ותנועה הממומשת על רובוט Humanoid, מספקת מענה לשאלות מתעניין בלימודים באפקה

כרמי שמעון והישאם פלאח, בהנחיית פרופ' ורד אהרונסון

פרויקט זה מממש אינטראקציה טבעית בין אדם ומכונה על רובוט “Nao” . מטרת הפרויקט היא לאגד מספר רב של שאלות ותשובות לשאלות העשויות להתעורר אצל סטודנט עתידי השוקל להתחיל את לימודיו במכללת אפקה. המענה לשאלות מתבצע בזמן אמת ע"י הרובוט תוך שילוב זיהוי דיבור פענוח תנועה ותקשורת לא מילולית של השואל בשימוש בטכנולוגית עיבוד דיבור ועיבוד תמונה ומשלב תשובה מילולית ותנועה מתאימה מצד הרובוט.



מערכת תקשורת נראית מבוססת עיבוד תמונה למחשב או טלפון נייד

ג'ולי ג'רבי, בהנחיית איל כץ

הפרויקט הינו יישום של מערכת תקשורת אופטית נראית, המבוססת על עיבוד תמונה בין מסך המשמש כמשדר, לבין מצלמה מחוברת למחשב המשמש כמקלט. הפרוייקט מדגים אפשרויות תקשורת תוך שימוש במצלמות וצגים. בפרויקט נעשה שימוש בקידוד OFDM מרחבי – דו מימדי, שבאמצעות תכונותיו וביישומו במרחב התדר ניתן מענה למאפיינים הייחודים של הערוץ אשר כוללים עיוות פרספקטיבה, טשטוש ורגישות לאור הסביבה.


 
פענוח נתוני טבלה בשרת מרוחק מתוך תמונה שצולמה ונשלחה ע"י טלפון חכם

אלון באומן, בהנחיית דן אוהב ציון

מטרת הפרויקט הינה פיתוח שתי אפליקציות. האחת אפליקציית טלפון חכם Android שתפקידה לצלם את הטבלה ולשלוח את התמונה לשרת מרוחק. השנייה, על גבי השרת המרוחק, אפליקציה שתפקידה לפענח את נתוני הטבלה במבנה וגופן המוגדרים מראש הממומשת ב- Matlab ושמירת נתוני הטבלה במסד נתונים.

 
 
 
תמונות רצים אוטומטיות

בן בנימין פדהצור ויוסף חיים ורדי, בהנחיית ערן אהרונסון

מטרת הפרויקט הינה ליצור מערכת עצמאית אשר מצלמת ומזהה רצים באופן שוטף במהלך מרוץ לפי מספר ומראה, מחשבת את מהירותם ומעריכה את זמן הגעתם המשוער לנקודת הסיום. בנוסף המערכת תציג לרצים את תמונתם והנתונים המחושבים על גבי מסך טלוויזיה שיוצב לצד המסלול ותעלה בזמן המרוץ את הנתונים והתמונות לרשת ענן.

bottom of page